OM EGGEN

 

UTDANNELSEN
Lars Eggen, baryton, er fra Tylldalen i Nord – Østerdalen og startet sin profesjonelle sangutdannelse ved konservatoriet i Trondheim N.T.N.U som 19 åring. Her fullførte han sin Bachelorutdannelse i 2007 og ble tatt opp som masterstudent ved universitetet samme år. Har studert ved conservatoria di musica di Perugia i Italia samt private studier ved Hochschule für Musik i Köln. Eggen har jobbet med flere sangpedagoger og deltatt på flere kurs og masterklasser i Norge og rundt om i Europa. Han har mottatt flere stipender bl.a. fra skipsreder Tom Wilhelmsen, Trondheim kommunes kunststipend, Sven Revolds minnefond og Sine Butenschiøns fond. Eggen var en av prisvinnerene ved International Voice Competition Kammeroper Schloss Rheinsberg i 2011.

ARBEIDSGIVERE
Etter endt utdanning har han jobbet for bl.a. Operaen i Kristiansund, Opera Trøndelag, Opera Nordfjord, TSO, NOSO, Musikk i Hedmark, Opera Omnia, Trondheim Kammermusikkfestival m. fl. Han har også deltatt ved flere festivaler bl.a. Yo! Opera Festival i Utrecht, Nederland og ved Olavsfestdagene i Trondheim. Han har sunget med flere orkestre bl.a. Trondheim Symfoniorkester.

ROLLER
Eggen har gjort roller som Pappageno i Tryllefløyten, tittelrollen i Don Giovanni, Sacrestano i Tosca m. fl. men også taleroller som Njegus i Den Glade Enke. Eggen har også blitt tilskrevet flere roller, bla. i en musikkdramatisk produksjon for barn som er lansert på cd, 3×3 av Glenn – Erik Haugland. Denne produksjonene har turnert rundt i både Norge og Europa.

ANDRE PROSJEKTER
Sammen med sin  kone Eva Holm Foosnæs har Eggen også gjort flere produksjoner skrevet av Holm Foosnæs. “Snap – Shots”  – et monodrama i en akt med musikk av Holm Foosnæs ble norges første masteropera og levert som masteroppgaven til begge ved N.T.N.U i Trondheim med fantastiske tilbakemeldinger. De har også produsert en barneopera for Tylldalen Barneskole og senest “Gydjekniven” – et bestillingsverk fra Lillehammer Litteraturfestival basert på Sigrid Undset sin roman “Vigdis og Viga-Ljot”.

I tillegg til arbeidet som sanger jobber Eggen som produsent for Opera Di Setra, KmOpra og Tylldalspelet. Han underviser ved NTNU og dirigerer kor i tillegg til landsomfattende seminaraktivitet.

 

Livet er som musikk. Det må komponeres etter gehør, følelse og instinkt, ikke etter faste regler.
Samuel Butler