KORT BIO

Lars Eggen kommer fra Tylldalen i Nord – Østerdalen. Han har mastergrad i utøvende musikk fra institutt for musikk ved NTNU i Trondheim. Har også studert ved Conservatoria di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln. Etter endt utdanning har han jobbet for bl.a. Operaen i Kristiansund, Opera Trøndelag, Opera Nordfjord, TSO, Trondheim Kammermusikkfestival, Opera Omnia, NOSO m. fl. Han har også deltatt ved flere festivaler bl.a. Yo! Opera Festival i Utrecht, Nederland, under Olavsfestdagene i Trondheim og han har sunget med flere orkestre bl.a. Trondheim Symfoniorkester.

Han har tross sin unge alder sunget en rekke roller, flere tilskrevet Eggen. Eggen  var en av prisvinnerne i den internasjonale sangkonkurransen ”International Voice Competition Kammeroper Schloss Rheinsberg» i 2011. Han debuterte ved DNO&B høsten 2013 i kammeroperaproduksjonen ”Johnny og Mariann”. Eggen har mottatt en rekke stipender bla. Trondheim kommunes kulturstipend. I tillegg til sin operakarriere underviser Eggen ved NTNU Institutt for musikk. De siste årene har han også dirigert flere kor og er mye brukt som seminarholder rundt om i hele landet.

På “fritiden” sammarbeider han mye med Eva Holm Foosnæs. De har produsert og fremført flere kammeroperaer skrevet av henne. Eva og Lars er også produsenter for det tradisjonsrike Tylldalspelet og medprodusenter i fjelloperakonseptet OperaDiSetra samt i det nyskapnde KmOpra. Eggen sitter også i styret til foreningen “Andreas Olderviks minnepris”. Du kan lese mer om foreningen og søke musikkstipend her.

For full biografi klikk HER
Eller ta kontakt om du lurer på noe.